(recept
si oblíbilo 21 návštěvníků)
**Rychlá pudinková buchta**
Potřebné ingredience
150g moučkového cukru (můžeme dát i malinko méně,kdo nemá rád tak moc sladké), 200g polohr.mouky, 1 sáček vanilkového cukru, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 4 vejce (žloutky a bílky zvlášť), 100ml oleje, 80 až 100ml vody, máslo a hr.mouka na vysypání plechu (nebo pečící papír), 750ml mléka (na uvaření pudinku), 2 sáčky vanilk.pudinkového prášku (já použila jeden vanilkový a jeden karamelový), 4 lžíce krupicového cukru, 3 kelímky husté zakysané smetany, na posypání např.strouhanou čokoládu (já použila hořké ledové kaštany)
Postup přípravy
Troubu si předehřejeme na 180C. Oddělíme žloutky od bílků (ty dáme do mísy zvlášť), přidáme práškový cukr, vanilkový cukr a ušleháme hustou pěnu. Přidáme olej, zašleháme, pak vodu, dále mouku s kypřícím práškem a pořádně promícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme do těsta. Nalijeme na plech (vymazaný a vysypaný,nebo na pečící papír).
Příprava pudinku: V trošce mléka (celkem 750ml - pudink bude hustější) rozmícháme pudinkový prášek, přidáme 4 lžíce krystal cukru a přilijeme zbylé mléko a na mírném plameni uvaříme dotuha. Teplý pudink nalijeme na těsto a dáme péct do trouby cca na 30min., až bude povrch pevný a lehce dozlatova. Po vyndání z trouby potřeme zakysanou smetanou a posypeme např. nastrouhanou čokoládou. Zákusek je lehký, nadýchaný, moc dobrý. Je křehčí,takže je lepší ho jíst lžičkou.
**Tip: Druhy pudinku i zdobení zákusku můžete různě měnit: např. s vanilkovým pudinkem můžete posypat skořicí, karamelový pudink také dobře ladí s čokoládou, v létě můžete použít např. jahody ze zahrádky a kombinovat s jahodovým pudinkem (jahody můžete zašlehat do zakysané smetany)**
Příprava pudinku: V trošce mléka (celkem 750ml - pudink bude hustější) rozmícháme pudinkový prášek, přidáme 4 lžíce krystal cukru a přilijeme zbylé mléko a na mírném plameni uvaříme dotuha. Teplý pudink nalijeme na těsto a dáme péct do trouby cca na 30min., až bude povrch pevný a lehce dozlatova. Po vyndání z trouby potřeme zakysanou smetanou a posypeme např. nastrouhanou čokoládou. Zákusek je lehký, nadýchaný, moc dobrý. Je křehčí,takže je lepší ho jíst lžičkou.
**Tip: Druhy pudinku i zdobení zákusku můžete různě měnit: např. s vanilkovým pudinkem můžete posypat skořicí, karamelový pudink také dobře ladí s čokoládou, v létě můžete použít např. jahody ze zahrádky a kombinovat s jahodovým pudinkem (jahody můžete zašlehat do zakysané smetany)**
Hotový zákusek na plechu se zakysanou smetanou a zdobený strouhanými ledovými kaštany
Řez na plechu
:-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
P.A.V.L.A
(upraveno)
2. 3. 2019, 16:42
Žirafka1
(upraveno)
4. 3. 2019, 13:41
@P.A.V.L.A
Raguella
(upraveno)
2. 3. 2019, 14:05
Martinko,nevím,zda jsem ho již nepekla,ale ukládám si,ráda peču podle Vašich receptíků.pá
Žirafka1
(upraveno)
4. 3. 2019, 13:45
@Raguella
Děkuji Míšo, to jsem velice potěšena. Na facebooku mám svůj blog s recepty, mimo jiné i přírodní kosmetikou, kterou si doma vyrábím. Tak pokud máte účet na FB nahlédněte. https://www.facebook.com/zirafka1/
P.A.V.L.A
(upraveno)
15. 3. 2013, 21:31
Vypadá nádherně.
Žirafka1
(upraveno)
15. 3. 2013, 22:32
@P.A.V.L.A
Děkuji, včera večer jsem ho upekla a dnes večer dojídáme pár posledních kousků
lidare
(upraveno)
15. 3. 2013, 21:07
Žirafka1
(upraveno)
15. 3. 2013, 22:32
@lidare